Omdat coach Ton Kallenberg niet bij deze wedstrijd aanwezig kon zijn, hebben Bart Groetelaer & Ger Righarts de coaching waargenomen.

Ondanks het fraaie lente-weer buiten was de Bloemerd lekker gevuld met toeschouwers en met 11 enthousiaste meiden op de volle bolwerkbank.
Helaas kon Lara niet meedoen aan deze wedstrijd vanwege een blessure aan haar duim.

Beiden ploegen hebben zich inmiddels al geplaatst voor de play-offs en een direct belang bij winst is er niet meer. Er kan dus een “open” wedstrijd gespeeld worden.
De onderlinge relatie tussen beide ploegen zorgt voor de juiste sportieve sfeer en vechtlust bij beide teams. Met de wedstrijd in en tegen Zoetermeer EN met de recentelijke prestaties tegen Grasshoppers en MSV nog vers in het geheugen, moet het vizier vandaag op scherp gezet worden tegen Zoebas.

De opzet was om de guards van Zoebas zoveel mogelijk onder druk zetten en in de aanval snel rond te passen. Bolwerk blijkt echter in die 1e periode niet in staat om die opdracht goed uit te voeren. Het kan in deze periode niet echt een vuist te maken tegen het snelle Zoebas en Bolwerk raakt ver achterop. Steffie loopt al snel tegen 3 fouten op en moet daarom noodgedwongen op de bank plaatsnemen om haar te sparen voor de 2e helft.
eindstand periode 1: 16-28 / tussenstand: 16-28

Na een blessure-periode van bijna één maand keert Miranda weer terug in het veld.
Daarmee lijkt er meer rust te komen in het spel van Bolwerk. De bal wordt beter en meer rondgespeeld en de ruimte van het veld wordt beter benut.
Ondanks dat krijgen de meiden niet voldoende vat op het spel van Zoebas.
De achterstand op Zoebas is inmiddels ingelopen tot circa 10 punten.
De gemiste kansen van Bolwerk en het toenemende aantal persoonlijke fouten zorgen voor onnodig veel frustratie binnen het Bolwerk Team.
eindstand periode 2: 16-15 / tussenstand: 32-43.

De pauze moet gebruikt worden om de Bolwerk-neuzen weer in dezelfde richting (de basket van de tegenstander) te krijgen en de meiden weer op te peppen voor de 2e helft.

De meiden worden opnieuw het veld ingestuurd met de opdracht om de bal veel meer rond te spelen. Het is ook halverwege die periode dat de achterstand wordt teruggebracht tot circa 6 punten. Dat geeft de meiden duidelijk weer moed en er lijkt meer in te zitten.
De inzet van de Bolwerk meiden vreet bergen energie wat helaas weer ten koste gaat van de afwerking.
Omdat Bolwerk niet voldoende de rebounds pakt bij de aanval EN bij de verdediging en net iets te veel gaten laat vallen in de verdediging wordt de tot dan toe fraai ingelopen achterstand toch weer groter.
Ook Linda moet tegen het einde van deze periode met 4 persoonlijke fouten te vroeg op de bank plaats nemen.
eindstand periode 3: 18-18 / tussenstand: 50-61

De 4e periode lijkt een herhaling te worden van de voorgaande periodes.
Iedere keer weer lijkt Bolwerk dichterbij te komen door middel van een aantal fast breaks van Patience en Zoe en fraaie intercepties van Birgitte en Nicole maar even zoveel keer weet Zoebas toch weer tegen te scoren.
Steffie, Birgitte en Linda lopen uiteindelijk tegen hun onvermijdelijke 5e persoonlijke fout op.
Met nog 2 minuten op de klok is het spel dan ook gespeeld en Bolwerk slaagt er niet in om dichter bij Zoebas te komen.
eindstand periode 4: 21-21 / eindstand : 71-82

Scores: Birgitte 21, Patience 14, Linda 10, Miranda 8, Renske 8, Zoe 4, Steffie 4, Nicole 2.

De wedstrijd werd feitelijk in de eerste periode beslist.
De Bolwerk ASPIRANTEN hebben -ondanks hun geweldige inzet- gedurende de rest van de wedstrijd tegen de zoetermeerse JUNIOREN het gat niet meer kunnen dichten.

Een aantal zaken waren opvallend deze middag:
– het geringe aantal scores behaald uit vrije worpen.
– de hoge totaal score (71-82). Dat maakte deze wedstrijd leuk om naar te kijken.
– de vele persoonlijke fouten (aan beide zijden) doet een fysiek zware en harde partij vermoeden.
Het tegendeel is echter waar. Het was een leuke en sportieve partij.

Er had zeer zeker veel meer voor de Bolwerk meiden in kunnen zitten als die 1e periode………………
Als jullie vanaf het begin af aan 100% op scherp hadden gestaan………
Als, Als, Als !!!!!!!!

één ding is zeker; wij, Bart & Ger, vonden het weer enorm leuk om jullie voor deze gelegenheid te coachen.

Aanstaande Zaterdag (9 april / 14:15) wacht thuis de werdstrijd tegen de Grasshoppers…