Het gaat goed met de mini’s 1. De wedstrijden in de eerste klasse worden ruim gewonnen. Er is dit seizoen één tegenstander die ons dwars heeft gezeten, de mini’s 1 van Grasshoppers. “Uit” konden we niet winnen, ze waren toen te sterk en wonnen verdiend. Zaterdag kwamen de Katwijkers op bezoek in de Bloemerdhal. Veel publiek op de tribune. Er stond wat te gebeuren. De spanning was te snijden …

Vanaf de sprongbal ging het in het eerste kwart gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd. Raoul zorgde voor de eerste score van de wedstrijd. Grasshoppers scoorden bij de eerst volgende aanval direct tegen. Zo ging het tot de vierde minuut gelijk op. Er werd sterk verdedigd, Bas en Mark gaven hun tegenstanders nauwelijks ruimte. Aanvallend werd er snel gespeeld. Vincent probeerde het tempo hoog te houden en Jeroen bleef maar scoren. Rond de vijfde minuut zelfs 3 keer achter elkaar. We sloegen een gaatje. Van drie naar vijf punten. Elke aanval, van BVL maar ook van Grasshoppers was een kans op punten. BVL speelde een hoger tempo, het handelsmerk van dit team. Daar had Grasshoppers moeite mee. We scoorden veel uit een fastbreak, afgerond met een simpele lay-up. Aan het eind van het eerste kwart stond BVL met 24-19 voor.

[i]Jeroen met een mooi schot[/i]

Het tweede kwart leek het tempo nog een tandje omhoog te gaan. Boris begon gelijk met twee assists op Jeroen. Een goede assist van Vincent zette Boris vrij onder het bord. Een steal en een slimme pass gaf Michiel alle tijd om raak te mikken. Direct daarop een knappe rebound van Philip, pass van Vincent op Boris, en weer twee punten. We liepen uit. We scoorden 8 punten, Grasshoppers niet één. Er volgde een time-out van Grasshoppers. Wat gingen ze doen? Nou, ze scoorden direct via een mooie aanval. Even leken ze terug te komen in de wedstrijd. toch namen we weer het initiatief. Philip en Michiel knokten voor iedere bal onder het bord. Een snelle outlet naar Vincent of Boris zorgde vaak gelijk weer voor een fastbreak. Het kwart werd met 21-8 gewonnen. Ruststand 45-27. In de rust een klein feestje op de tribune …
Nee, van de overwinning waren we nog niet zeker. Maar de teammanager, Tracey van Houwelingen vierde haar verjaardag. Bij alle wedstrijden had ze na afloop wat “lekkers” voor de spelers. Nu werden de ouders getrakteerd.
Het derde kwart begon Grasshoppers direct met een sterke full-court press. Daar hadden we duidelijk moeite mee. We konden de bal niet goed opbrengen. Boris en Vincent waren duidelijk moeilijker aanspeelbaar. We leden regelmatig balverlies …, maar gelukkig wist Grasshoppers weinig te profiteren. Time-out! Coach Hans probeerde het tij te keren. Hij gaf aan hoe we de press van Grasshoppers konden ontlopen.

[i]Hans legt uit…[/i]

En toen begonnen we ook op inzet Grasshoppers af te troeven. Bas, Philip en vooral Mark wierpen zich op iedere bal. Via Boris werd Raoul vervolgens in stelling gebracht. En toen Raoul eenmaal zijn draai begon te vinden, begonnen we ook weer te scoren. Het kwart werd verloren, 10-16, maar we hadden laten zien dat we een moeilijke periode konden overwinnen.
Het vierde kwart. We stonden met 55-43 voor. Wat zou Grasshoppers gaan doen? In tegenstelling tot de verwachting op de tribune, versnelden ze niet. Ze leken vermoeid.
We stonden sterk te verdedigen, en liepen nog meer uit. Jeroen, en nu vooral Raoul maakten de assists van Boris, Bas en Vincent knap af. Verdedigend konden we goed stand houden. Iedereen bleef goed bij zijn man, en als er geholpen moest worden, werd dat goed gedaan. “We werkten voor elkaar”. We zagen nu ook enkele BVL’ers moe worden. Er werden wat meer “P’s” gemaakt. Maar in gevaar kwamen we niet meer. Met aan het eind nog wat mooie scores van Bas en Boris freewheelden we naar een eindstand van 72-53.
Iedereen heeft gescoord: Vincent Antes 10, Boris Crama 14, Philip van Houwelingen 2, Michiel Jacobi 2, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 18, Jeroen Vos 22, Mark de Zwart 2.

[i]Na afloop werd teammanager Tracey door het team toegezongen en in het zonnetje gezet.[/i]