Afgelopen zaterdag speelden de meisjes u14 van BV Leiderdorp in Voorschoten tegen BS Leiden. Er werd al verwacht dat we deze wedstrijd zouden winnen, als we keken naar de resultaten die andere teams tegen BS Leiden behaalden.
We speelden de wedstrijd zonder Clotide, zij is nog geblesseerd aan haar knie.
We begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd goed verdedigd en in de aanval werd er snel rondgespeeld om tot een goede actie naar de basket te komen. Vooral Lotte en Rebecca kwamen door de verdediging heen van BS Leiden en wisten te scoren. We sloten het 1e kwart af met 6 – 28.
Er werd toen al geroepen door de meiden: ‘Zo halen we de 100 wel!’. Coach Anouk, Paul kon er niet bij zijn i.v.m. zijn eigen wedstrijd, riep de meiden bij elkaar en vertelde dat als ze zo door blijven spelen ze de 100 inderdaad kunnen halen.
De meiden wilden dat maar al te graag en begonnen ook het 2e kwart sterk. Door scores van onder andere Tessa, met lay ups en Amelia, die vanaf de vrije worplijn de ballen er goed wist in te schieten sloten we het 2e kwart af met 12-43.
Coach Anouk haalde de meiden in de rust bij elkaar. 43 Punten…. De tweede helft moet er dus nog harder gewerkt worden om de 100 te halen. We spraken af om full court te gaan verdedigen. Dat deden de meiden uitstekend, er werd goed verdedigd. Dit resulteerde in veel intercepties van Lotte, Lidwien, Rebecca, Cheyenne en Cella. Door deze intercepties konden we makkelijk tot scoren komen.
Stand eind 3e kwart 16–71.
71 Punten….. Nog 10 minuten en daarin moeten we 29 punten maken. De meiden begonnen met volle moed aan het 4e kwart. Er werd full court verdedigd en door scores van onder andere Cella, Yara, Amelia en Lidwien stond het na 8 minuten 20 – 89.
Nog 2 minuten te gaan. De meiden deden hun uiterste best om de bal te onderscheppen en hun aanvallen uit te spelen met een score. Ook in dit kwart weer goede intercepties van Tessa, Cella, Yara, Cheyenne en Lotte. Dit leidde tot scores van Rebecca, Amelia en Lidwien.
Nog 1 minuut te gaan, stand 20-94….. De meiden lieten hun wilskracht zien en in de laatste 10 seconden lukte het nog 2 keer de bal te onderscheppen. Beide keren kwam het tot een score en dan is de eindstand 20-100 voor Leiderdorp!

De meiden hebben er hard voor gewerkt. Goed verdedigd en goed rondgespeeld in de aanval waardoor we tot goede scores konden komen.
Iedereen heeft keihard gewerkt om de 100 punten te halen en 20 punten tegen zegt genoeg over de verdediging.

Komend weekend spelen de meiden thuis weer tegen BS Leiden. Benieuwd of ze weer de 100 zullen halen? Kom kijken om 16.45 uur in De Bloemerd!

[i]Scores:[/i] Rebecca 33, Lotte 21, Lidwien 20, Amelia 12, Tessa 7, Cheyenne 4, Yara 2, Cella 2.