Voor de wedstrijd tegen Oegstgeest reisde het nog altijd ongeslagen U10-1 van Basketball Vereniging Leiderdorp af naar de Appolohal. De spelers moesten bij aankomst al direct een grote teleurstelling verwerken aangezien de wedstrijd niet op het grote hoofdveld zou worden gespeeld, maar in het bovengelegen gymzaaltje. Gelukkig zou blijken dat dit geen invloed zou hebben op de overwinningsdrang van het team. Als U10-1 zou winnen, waren ze namelijk al zeker van het kampioenschap.

We begonnen de wedstrijd dan ook goed. Een felle verdediging zorgde voor veel intercepties. Door de bal met een aantal lange worpen richting de basket van de tegenstander te passen werd er snel gescoord. Oegstgeest werd overrompeld en scoorde maar drie punten. In de tussentijd speelde U10-1 met de turbo erop, waardoor de eerste periode eindigde met de stand 34-3 op het bord.

Het begin van de tweede periode werd net zo goed gestart als de voorgaande periode. Eveline kwam vaak vrij te staan en ondanks de verdediging door een lang meisje wist ze regelmatig tot scoren te komen. De passes van de Vincent, Emma en Olivier kwamen goed bij Eveline aan waardoor deze periode werd gewonnen met 24-6.

Het derde kwart startte het team met een 58-9 voorsprong. Eveline, Matthijs en Jeroen zorgden in dit kwart voor alle scores. Er was zelf nog even tijd voor wat ‘showbasketball’. Eveline stuurde Jeroen de lucht in door een prachtige alley-oop pass te geven. Het was dat Jeroen zijn oude schoenen aan had, anders had hij deze bal keihard gedunkt! Nu maakte hij de score professioneel en rustig af. Helaas werd er wel wat minder gescoord dan in de voorgaande twee periodes. De tussenstand na dit kwart was echter niet slecht te noemen: 80-13.

De coach was dusdanig onder de indruk van het getoonde spel dat zij vergat de deelnemende spelers voor het vierde kwart in te vullen. Toch stonden er vijf spelers in het veld, waarvan Burhan de meest indruk maakte. Hij ging voorop in de strijd om zijn team naar de 100 punten te leiden. Samen met zijn teamgenoten lukte het deze doelstelling te behalen! De eindstand van 102-17 was voor het team reden genoeg om een feestje te vieren. Het bleef nog lang onrustig in Oegstgeest!