Met een team van 12 man speelde Leiderdorp afgelopen zaterdag “uit” tegen DAS (Delft).Omdat we 12 spelers hadden, speelden we een fullcourt press defence en een aanvaltechniek van pass-screen-away.
Door het harde werk van de jongens kreeg Delft niet al te veel kansen om een aanval te creëren. Daardoor kwam Leiderdorp al snel op een voorsprong van 8 – 19 (vooral door het goede verdedigende werk)).
Het tweede kwart werd er ook goed gespeeld, maar er werd steeds meer druk door de tegenstander uitgevoerd en we kwamen na 5 minuten op een stand van 16 Р31. Na een time-out en wat meer rust in het spel te hebben gebracht, gingen de jongens er weer hard tegenaan. In de laatste vijf minuten werd door de tegenstander slechts ̩̩n keer gescoord, 17 Р45 voor BVL.
In het derde kwart kregen we het zwaar. Doordat we veel balverlies leden en de centers niet altijd de rebounds hadden, kregen we steeds meer scores tegen waardoor we het derde kwart eindigden met een stand van 42 – 57.
In het vierde kwart konden we de draad maar met moeite oppakken en de punten bleven uit. We bleven echter vechten om de overwinning vast te houden. Ondanks de vele scores die we tegen kregen, konden we af en toe een tegenprestatie leveren.
Dat werd uiteindelijk beloond met een overwinning van 59 – 67 voor BVL.

[i]Scores:[/i] Daan 14, Dennis 10, Philip 10, Mark 6, Pieter 15, Jeroen 2, Vince 4, Tugay 2, Mitch 4