Met een klein team van slechts 6 man ging BVL afgelopen zondag tegen Zoebas de strijd aan. Gezien het aantal spelers gingen we een half court defence spelen (verdedigen vanaf de middellijn) en gewoon een “set” aanvalstechniek uitvoeren. Beide teams scoorden, maar jammer genoeg beschikte Zoebas over snelllere jongens waardoor de stand toch kon uitlopen tot 10 – 22 in het eerste kwart.
Het tweede kwart ging BVL meer druk uitoefenen op de eigen helft van het veld. Er werd goed gerebound door de drie centers in het veld (Bobby, Jimmy, Guus) en dankzij het snelle aanvallen van Floriaan en Rowan konden we in het tweede kwart winst boeken, (18 – 14), wat de stand op 28 – 36 voor Zoebas.
Na de rust liepen de spelers van Zoebas een aantal snelle fastbreaks. Dit leidde ertoe dat de jongens van BVL moe werden (ook al werd er continu doorgewisseld) en het tempo haast niet meer bij te houden was door de centers. Het derde kwart eindigde dan ook met een stand van 35 – 54 voor Zoebas.
Ook in het vierde kwart bleek Zoebas toch te sterk voor BVL. Ondanks de time-outs van de coach (zodat de spelers rust konden nemen) konden de jongens alleen nog maar proberen de stand niet te ver uit te laten lopen. Helaas eindigde deze wedstrijd met een stand van 49 – 81 in het voordeel van Zoebas.

[i]Scores:[/i] Guus 4, Floriaan 13, Bobby 4, Jimmy 8, Tycho 10, Rowan 10.

Succes met de volgende wedstrijden en blijf je best doen.