Al te enthousiaste bespiegelingen, na een leuke week met twee overwinningen voor Wereldtickets.nl, werden zaterdagavond direct de kop ingedrukt. Tegen koploper ProBuild Lions uit Landsmeer werd met 91-51 verloren. De Leiderdorpse ploeg moest het een groot deel van het duel doen zonder het veelbesproken kwartet 15-jarigen dat elders een potje speelde en dat bleek tegen de titelkandidaat onoverkomelijk. Wereldtickets.nl leidde na vijf minuten nog met 7-6, maar daarna was het uit met de pret. Tot het einde van het derde kwart werd de voorsprong van de Landsmeerse equipe steeds groter. Ze namen vrijwel elke aanvallende rebound, scoorden daarbij een hoog percentage driepunters tegen de zone van Wereldtickets.nl en lieten zich bovendien fysiek behoorlijk gelden. Met veertig punten verschil aan het einde van het derde kwart tot gevolg.

(Een speelster van ProBuild snijdt door de Leiderdorpse defensie. Foto: Tine Sierink/ProBuild Lions)

Daar had het Leiderdorpse team, dat aanvankelijk met slechts zeven speelsters aantrad in de Amsterdamse randgemeente, niet van terug. Positief was de terugkeer van de ervaren Marijke Goudberg, maar ook zij kon het tij niet keren.

(Marijke Goudberg)

Aan het einde van derde kwart bedroeg de achterstand maar liefst veertig punten. Op dat moment kwamen de vier jeugdspeelsters haastig de hal binnen, na een lange terugtocht van hun potje in Tubbergen met de U-20. Zij zorgden ervoor dat de rest van het team een beetje op adem kon komen en het verschil tussen beide teams werd daardoor in het vierde kwart niet groter. Jeana Hoffman (20 punten) en Vanessa Wilt (19 punten) scoorden het leeuwendeel van de punten.
Het pak op de broek was er niet minder om, maar een forse verliespartij was vooraf ingecalculeerd. Komende zaterdag, tegen het laag geklasseerde Lely, in de eigen Bloemerdhal, kan de nare nasmaak van het bezoek aan Landsmeer weer worden weggespoeld.