Zaterdag speelde JU16-1 te wisselvallig om van ZZ-Leiden te kunnen winnen. Leiden profiteerde daarvan vooral in het derde kwart. Het gat dat toen werd geslagen, was niet meer in te lopen. Jammer, maar we weten waar we aan moeten werken voor het tweede deel van het seizoen in de JU16 eredivisie.
Het eerste kwart speelden we goed. We hielden de tegenstanders goed onder druk, forceerden regelmatig balverlies en hadden genoeg mogelijkheden om te scoren. Maar dat deden we te weinig. We wonnen weliswaar het kwart (22 – 19) maar gezien het spel had de marge groter moeten zijn.
In het tweede kwart lieten we Leiden te makkelijk in hun spel komen waardoor ze langzaam maar zeker op voorsprong kwamen. Natuurlijk deden we wel iets terug. Bij vlagen lieten we zien dat we niet zo maar op de zesde plaats staan in de competitie. Opgezweept door het vele publiek (naast de vaste “hooligans” ook nieuwe gezichten) zagen we een paar perfect uitgevoerde fastbreaks.
Ruststand 41 – 45.
Natuurlijk was er nog niets aan de hand. Als we het spel van het eerste kwart weer terug konden halen dan was er nog veel mogelijk… Daar werd ook terecht door coach Edmar in de rust op gewezen. En als dan ook het scoren op gang komt…
Maar, helaas. Het derde kwart begonnen we ronduit slecht. Niets wilde lukken. Verdedigend speelden we even te slap, en aanvallend bleef de tweede aanval , als de fastbreak niet gespeeld kon worden, een probleem. We bleven te veel op een kluitje rondom de bucket staan. Er was geen spreiding en dan is er ook geen ruimte om goed in te snijden. In voorgaande wedstrijden hebben we dit probleem al eerder gesignaleerd, de oplossing zit nog niet in het team. Door regelmatig te wisselen, werd geprobeerd het team weer op gang te krijgen. We konden een verdedigende stop maken, de score van ZZ Leiden liep niet al te hoog op, maar aanvallend scoorden we slechts 12 punten (de laagste score van dit seizoen in één kwart). Leiden won uiteraard het kwart (12 – 22). We stonden 14 punten achter bij het begin van de laatste 10 minuten.
Wat konden we nog. Nou, meer dan in het derde kwart. De verdediging was weer terug. We knokten ons een beetje terug in de wedstrijd en hielden Leiden op 15 punten. Onder het bord speelden we ook beter dan in de voorgaande twee kwarten. Spannend konden we de wedstrijd niet meer maken, maar we wonnen het kwart wel met 18 – 15. Eindstand 71 – 82.

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 8, Vincent Antes 6, Boris Crama 8, Dennis Gout 8, Rutger Groeneveld 2, Tim Heshusius 2, Jerom Kok 8, Raoul Koopmans 23, Michiel Willems 6.

De ranglijst ziet er nu als volgt uit…

Halverwege het seizoen staan we beter dan verwacht. Wat dat betreft doen we het dus goed.
Maar de teamleiding heeft de indruk dat we nóg beter kunnen. We spelen nu te wisselvallig. Goede wedstrijden worden gevolgd door mindere wedstrijden. Zeker de laatste wedstrijden waren niet onze sterkste. Misschien komt het “kerstreces” daarom wel goed uit. Sommigen spelen al een tijdje met zeurende blessures. Wellicht kunnen die in de komende twee weken geheel herstellen.
De teamleiding is verrast over het aantal toeschouwers dat ons iedere keer weer steunt. Tijdens de thuiswedstrijden staan we menigmaal verbaasd naar de volle tribunes te kijken, en bij uitwedstrijden (door het hele land) zijn er wel eens meer toeschouwers van ons dan van de thuisspelende vereniging! Tien januari begint het tweede deel van de competitie, thuis tegen Lokomotief.

[b]Het gehele team wenst al hun supporters prettige feestdagen en een super 2009![/b]