Een krachttermpje hier, een zacht traantje daar. Er kwamen zaterdag, begrijpelijk, wat emoties los bij de speelsters van Wereldtickets.nl. Hoe kan het ook anders. In de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, werd Lions uit Landsmeer, de nummer twee van Nederland, in de Bloemerdhal stevig aan het wankelen gebracht. Het beslissende duwtje bleef echter uit. Het werd, na een uiterst enerverend duel uiteindelijk 72-74 voor de bezoekers en dat was enorm sneu, onverdiend en drukte de Leiderdorpse ploeg vaster op de laatste stek.
Wereldtickets.nl liet al vanaf de sprongbal merken met een heel andere instelling aan de wedstrijd te zijn begonnen dan vorige week. Toen werd in Rotterdam flets en zouteloos verliespotje afgewerkt tegen het matige Challenge Rennes.
Hoe anders was de instelling zaterdag in eigen huis. Gedreven en geconcentreerd zette Wereldtickets.nl opponent ProBuild Lions onder druk. Vrije worpen gingen erin alsof het aangenomen werk was en onnodig balverlies bleef tot een aanvaardbaar minimum beperkt.
Het leidde ertoe dat Wereldtickets.nl vrijwel het gehele duel op voorsprong stond, op een gegeven moment zelfs 9 punten. Onder de borden heerste de Amerikaanse Vanessa Wilt (centraal op de foto) die met haar 36 punten en een hele reeks rebounds zich tot speelster van de wedstrijd liet kronen.

ProBuild Lions hield echter het verschil binnen de perken en kwam in het laatste kwart met een korte run voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. In de super spannende eindfase kwam Wereldtickets.nl nog een keer terug tot 71-71, met minder dan een minuut te gaan. Hoop op winst of desnoods een verlenging bleef daardoor levend. Een ‘dodelijke’ driepunter voor Lions in de aanval die volgde en met luttele seconden op de klok, zorgde dat het in een keer doodstil werd in de Bloemerdhal. Een wanhoopsaanval van de thuisploeg resulteerde nog in twee vrije worpen, waarvan er een werd benut en een bewust gemist in de hoop op een aanvallende rebound, maar dat mocht niet baten.
Zeer hoopgevend noemde vrijwel iedereen na afloop het optreden van Wereldtickets.nl, maar doordat elders het Katwijkse Grasshoppers verrassend won, staat de Leiderdorpse ploeg moederziel alleen op de laatste plaats in de eredivisie. Dat hoeft, als vorm en inzet gelijk blijven, niet lang meer te duren. Wedstrijden tegen andere clubs uit het ‘rechter rijtje’ zoals Amsterdam, Groningen en Katwijk staan de komende weken op het programma.