De Leiderdorpse U12-2 heeft zaterdagochtend verloren van BS Leiden U12-4, met 36-12. Het was een terechte overwinning van Leiden, maar de uitslag viel een beetje geflatteerd uit.
Leiden begon scherp en het was dan ook al na tien seconden raak. Doordat Leiden daarna vrolijk verder ging, keek BVL al snel tegen en vrij grote achterstand aan. In het verloop van het eerste kwart boord Leiderdorp verdedigend meer tegenstand, maar kwam zelf moeizaam tot scoren. Het eerste punt was afkomstig van Brian uit een strafworp. De eerste periode eindigde uiteindelijk bij en stand van 15-4.
Het Leiderdorpse team daarna veel in balbezit en creerde ook veel kansen, maar het vizier stond niet op scherp waardoor de U12-2 maar twee keer scoorden in het tweede kwart. Dat was nog altijd een keer meer dan de tegenstander.
In het derde bedrijf waren de rollen weer omgedraaid. De U12-2 miste zelfs de meest eenvoudige lay upjes met geen tegenstander in de buurt. Daardoor loopt BS Leiden, dat ook niet zo vaak scoort, wel langzaam steeds veder uit.
Even leek het erop dat de U12-2 zich in het vierde kwart herpakte, maar de vermoeidheid sloeg toe. Hoewel Amber nog wel twee strafworpen op rij benutte, werd Leiderdorp in de slotfase weggespeeld want verdedigen was er in die periode helemaal niet meer bij.
Daardoor viel de score ook veel hoger uit dan nodig was. Alleen het tweede kwart gaf hoop voor de toekomst.