Wereldtickets.nl toonde afgelopen zaterdagavond een flinke portie vechtlust en won daardoor verdiend met 77-69 van Challenge-Renes uit Rotterdam. Het Leiderdorpse basketbalteam ging aanvankelijk gelijk op met de tegenstander waarvan eerder dit eredivisie-seizoen een keer werd gewonnen en eenmaal verloren. Aan het einde van het eerste kwart stond een 15-15 tussenstand op het scorebord.
De Rotterdamse ploeg gaf aan het begin van het tweede kwart gas met snelle (tegen)aanvallen en werd daarbij geholpen door een reeks misverstanden aan Leiderdorpse kant. Twaalf punten bedroeg de maximale voorsprong voor de bezoekers in de Bloemerdhal. Daarmee leek de partij al in een vroeg stadium beslist, maar nog in datzelfde kwart richtte Wereldtickets.nl zich op. Onder leiding van de Amerikaanse guard en driepuntskoningin Jeana Hoffman (25 punten) en haar landgenote Vanessa Wilt (23 punten) knabbelde de Leiderdorpse ploeg steeds meer van de achterstand af. Bij rust was de inhaalslag voltooid: 36-36.
En daarna was het de beurt aan Wereldtickets.nl om stevig uit te lopen. In die periode werden de twee Amerikanen daarbij nadrukkelijk geholpen door afwisselend Zera Butter, Roos Kruithof en Mariska van Zegveld.
De Rotterdamse vrouwen moesten het vierde kwart met een 61-49 achterstand beginnen en dreigden op hun beurt een fors gat te dichten door een paar rake driepunters. Zover kwam het uiteindelijk niet omdat Wereldtickets.nl vrijwel iedere rake doelpoging van Challenge-Renes met een eigen score kon beantwoorden.
Met nog een reeks van zes wedstrijden voor de boeg is de achtste playoff plek nog altijd niet uit zicht. Of het reeel is daarop te hopen, werd in de komende weken duidelijk.