Is het leuk om de eerste wedstrijd van het seizoen gelijk met een derby te beginnen? Waarom ook niet? En het werd een echte derby! BS Leiden tegen BV Leiderdorp.
Met zijn elven begonnen we aan de warming up in onze nieuwe T-shirts (die een carrière als Luchtverkeersleider aanbevelen). Er was nog meer nieuw; het niveau, de coach en een aantal spelers. Toch bestaat een groot deel van het team nog uit de onder twaalfs van vorig jaar, alleen moeten die het doen zonder 2 dragende spelers, Vincent en Jeroen. De verwachting was dat het team even zou moeten wennen, maar daar was niets van te merken.
Beide teams schoten uit de startblokken en speelden de hele wedstrijd een full court press. Leiden was gemiddeld groter en sterker, BVL technisch verder. Door snel door te wisselen kon Leiderdorp de druk langer volhouden en het eerste kwart winnend afsluiten (8-14). Aan het eind het tweede kwart verslapte de druk iets en kon Leiden een aantal keren wel scoren, waar BVL kansen liet liggen en dus ging BS met voorsprong de rust in (30-25). Lang golfde de wedstrijd zo op en neer. Leiderdorp verkleinde de achterstand doordat Olivier en Burhan er nog een schepje bovenop deden in de press. Leiden liep weer uit en BVL knokte zich weer terug. In het vierde kwart werd begonnen met 6 punten achterstand (41-47). Maar nu nam Maddy haar team op sleeptouw en het gat werd steeds kleiner. Gehavend (Wessel – pijnlijke enkel; Burhan – pijnlijke knie; Emma – scheve bril), maar zeker niet geknakt, knokte het team door. Met nog 3 minuten te gaan stond er eindelijk weer een gelijke stand op het bord. Als je de winst binnen handbereik hebt, blijkt het moeilijk de rust te bewaren en werd er een paar keer gekozen voor gehaaste schoten. Aan de andere kant bleek de verdediging juist nog vastberadener. Bo bleef zijn man onder druk zetten en Mathijs en Jelle stonden steeds op de goede plek om de bal weer terug te veroveren. Uiteindelijk scoorde Leiden in het 4e kwart slechts 5 punten en gooide Maddy met de laatste scores de wedstrijd in het slot. Een 52-56 uitzege, die als team werd behaald. De in grote getale aanwezige ouders zagen dat het nauwelijks verschil maakte voor het getoonde spel, wie er in het veld stond. Iedereen werkte keihard en dat maakte het een leuke, sportieve en steeds boeiende wedstrijd.
De puntenverdeling: Sjors 2, Maddy 25 (20 in de 2e helft), Burhan 2, Emma 6, Luc 2, Olivier 4, Puck -, Mathijs 5, Bo 8, Wessel 2, Jelle 2.