Laatste nieuws
 1. Wedstrijdplanning 2e helft seizoen
 2. OBAIL Detacheert sponsort inloopshirts M14
 3. Vinkestijn BugetBeheer shirtsponsor X14-1
 4. Saton Optiek Leiderdorp sponsort reclamedoek
 5. BAC Verhuur shirtsponsor van de XU10

Protocol i.v.m. coronamaatregelen

Update d.d. 5 november 2021

 

Op deze pagina staan de maatregelen die we als BVL hebben genomen in kader van corona, en die gelden bij trainingen en/of wedstrijden. We doen een dringend verzoek om deze afspraken aandachtig te lezen. Dit alles in het belang van de gezondheid van een ieder: de jouwe, de onze, die van onze ouders, van familie en van tegenstanders.

We houden de actualiteit in de gaten. Eventuele wijzigingen worden zo spoedig mogelijk verwerkt.

Samen werken aan een veilig en gezond sportklimaat.

Op deze pagina zijn per doelgroep de maatregelen/afspraken vermeld.

Info algemeen

De algemene regels die voor iedereen gelden zijn:

 • Houd indien mogelijk 1,5 meter afstand
 • Was vaak je handen, juist ook voor en na het bezoek aan sportlocatie;
 • Hoest en nies in je elleboog;

Je kunt ook een check doen door ja/nee te beantwoorden op de volgende vragen:

 1. Heb je de afgelopen 24 uur de volgende klachten? Hoesten | verkoudheidsklachten | verhoging of koorts (38° of meer) | benauwdheid | reuk- en/of smaakverlies.
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het coronavirus gehad en dit is de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem /haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Als je één of meer van deze  vragen met JA beantwoordt, dan blijf je thuis en laat je testen! Dus dan geen training of wedstrijd spelen, niet coachen en geen training / wedstrijd bekijken.

Toegang met de coronacheck-app

Welke maatregelen gaan vanaf 6 november in?
Naast de bestaande basisregels, zullen de onderstaande maatregelen ingaan vanaf zaterdag 6 november. We zetten even de belangrijkste nieuwe maatregelen voor je op een rijtje:

 • Bij het betreden van sporthal De Bloemerd moet verplicht een coronatoegangsbewijs (de QR-code) én een geldig identiteitsbewijs worden getoond door iedereen van 18 jaar of ouder. Je krijgt een geldig coronatoegangsbewijs als je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Voor zowel trainingen als uit- en thuiswedstrijden geldt deze regel.
 • Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven géén coronatoegangsbewijs te tonen. De volgende personen horen onder deze categorie: trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers. Ouders die meerijden naar uitwedstrijden moeten wel een coronatoegangsbewijs en legitimatie kunnen laten zien.

Let op:

Wij beseffen ons dat de meningen over de maatregelen verschillen en we respecteren ieders opvatting. Als BV Leiderdorp zijnde volgen we de instructies op die we van de overheid en het RIVM moeten volgen en we zullen dus bij de ingang van sporthal De Bloemerd jullie moeten inchecken. We moeten met z’n allen nog even geduld hebben totdat het coronavirus definitief weg is, dus daarom nog even schouders eronder met z’n allen! Bij de ingang van de de Bloemerd staan dus vrijwilligers die namens BV Leiderdorp de controletaak op zich willen nemen omdat dit dus verplicht wordt vanuit de overheid. Wij vragen jullie daarom vriendelijk om niet in discussie te gaan en mee te werken aan het inchecken met de coronatoegangspas. De maatregelen zal enige aanpassing van ons allemaal vragen omdat dit helaas de werkelijkheid is waarmee we allemaal geconfronteerd worden.

Ook als je zelf nog geen 18 jaar bent: vertel de maatregelen door aan je ouders, vrienden en opa’s en oma’s die wel eens komen kijken zodat zij ook geïnformeerd zijn. We hopen dat de coronacijfers snel weer de goede kant opgaan en dat we weer zonder maatregelen verder kunnen sporten!

Nuttige weetjes…

Wij hebben dit protocol opgesteld met inachtneming van de regels van de overheid en de NBB. Hierbij zijn de richtlijnen van het RIVM en de NBB (NOC*NSF) leidend. Het bestuur houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal -indien nodig- aanpassingen in het corona-protocol aanbrengen en de leden daarover informeren.

Hier kun je meer informatie lezen over de corona-maatregelen: